Треньорът на Литекс Христо Стоичков похвали отбора след победата с 2:0 над Калиакра в отложен мач от 13-ия есенен кръг. Това беше втори пореден успех за “оранжевите” под ръководството на Камата. Легендарният футболист коментира опасенията за лошо време и терени заради задаващия се снеговалеж.

“И аз съм играл на сняг и на дъжд. Ако направите закрити стадиони, няма да има дъжд и сняг. Но това е положението. Ще играем, и ще се молим да не вали повече“, заяви Стоичков.

“Момчетата разбират важността на всеки мач. Доволен съм от всички, има дисциплина, добра отговорност, това е важно за футбола. Доволен съм и от играта, с всеки изминат мач момчетата си вярват все повече. Вярно, че много хора ще кажат, че мачът е бил лесен, но е важно момчетата да уважават своите колеги, защото някой ден могат да бъдат в същото положение. Калиакра също иска да стигне до вратата, да отбележи гол. Допуснахме две грешки, след които това можеше да стане. Но футболът е игра на грешки, няма перфектен човек“, допълни Камата.

“В следващия мач може да има седем-осем промени, в зависимост от това, което тренират в следващите два дни. Когато тренираш и се раздаваш, е лесно. Работа, работа и работа, оттам нататък футболът е на грешки, футболът е на старание и тренировки. Важно е, че момчетата задържат топката, не правят тактически грешки, и поемат отговорност, което е най-важното“, завърши носителят на “Златната топка” за 1994 година./БЛИЦ