Големите звезди на родния футбол Христо Стоичков и Наско Сираков ще бъдат утре в Габрово и ще ритат в подкрепа на големия футболист на града, носител на златна значка на БФС - Руси Пенчев. Мачът ще започне в 18:00 часа в зала "Орловец", а входът е 2 лева. Събраните средства ще бъдат използвани за лечението на Руси Пенчев, който се нуждае от бедрена протеза. Цената й е 6685 лева, а това е сума, която е непосилна за възможностите му.

Своето участие в благородната инициатива е потвърдил един от най-успелите български футболисти за всички времена, носител на "Златната топка" и "Златната обувка" - Христо Стоичков. Ще пристигне и легендата на "Левски" Наско Сираков. Групата на звездите от световното първенство в САЩ`94 ще допълнят Цанко Цветанов и Бончо Генчев, информира още "Спорт Габрово". В зала "Орловец" ще рита и шампионът на България с Етър през 1991-а Калоян Чакъров.

Звездите на българския футбол, ще бъдат в отбор със селекция от най-добре изявилите се играчи в 20-ия турнир по минифутбол за Купата на Община Габрово. Срещу тях ще излезе съставът на Янтра 1919, състезаващ се в Северозападната "В" група.

Входът за тази благотворителна проява ще бъде 2 лева, а събраните средства ще отидат за каузата. Руси Пенчев ще бъде подпомогнат финансово и от Сдружение в обществена полза ФК Янтра 1919, от "Хлебозавод" - Габрово, от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, както и от Централата на БФС, която ще има свой представител на събитието в лицето на Антон Попов - директор на направление "Първенства и турнири".

Хората, които имат желание и възможност да помогнете за закупуване на протеза на човека, изправял на крака габровци с красивата си игра, могат да дарят средства и в откритата за целта банкова сметка.

Societe Generale Експресбанк

BIC код: TTBBBG22IBAN

BG93 TTBB 9400 1504000687

Руси Пенчев Тодоров

1_8.jpg
снимка sport-gabrovo.com