Христо Стоичков ще играе традиционно българско хоро ръка за ръка с Ромарио, редом до когото тероризираше вратарите из Европа през 90-те години с екипа на Барса.
 
Шоуто ще се случи в бразилския град Форталеза през следващата седмица, пише в. “Труд”. Камата ще поведе делегацията на България към световното първенство за ученици. Бразилия е домакин неслучайно - Световната асоциация за училищен спорт избра страната на Пеле заради предстоящия оригинален мондиал през 2014 г.
 
След квалификации 18 момчета от СОУ "Христо Ясенов" в Етрополе спечелиха правото да представляват родината на форума. В училището учат и играят основно таланти от академия "Христо Стоичков". Футболните ни надежди за световен триумф са родени през 1994, 1995 и 1996 г. Треньор на отбора ще е Валери Начков.
 
Всичко е организирано като за голям футболен форум. Седмицата на децата е запълнена и с куп културни прояви покрай мачовете. Една вечер е посветена на презентация на България, в която главната роля ще вземе Христо Стоичков.
 
Камата ще поведе нашенско хоро, в което ще се включи целият отбор. Танцът е репетиран, за да мине всичко гладко. Близкият приятел на Стоичков Ромарио е заявил място на хорото Българската вечер ще покаже на местни и гости традиционни родни гордости като кисело мляко.
 
Децата от Етрополе се паднаха в група с Бразилия (втори тим), Кипър, Словакия, Люксембург и Иран. Общо 24 отбора ще мерят сили на мондиалито, като само домакините са представени с два състава. Ще срещнем иранците, които единствени на първенството ще се явят със заявени бодигардове в делегацията./БЛИЦ