Треньорът на Литекс Христо Стоичков бе бесен след загубата при гостуването на Монтана с 0:1 в мач от 24-ия кръг на „А” група и нападна своите футболисти за слабата игра. Специалистът дори заплаши, че доста от играчите ще бъдат изгонени лично от него, а реферът дори трябвало да изгони повече от трима футболисти на „оранжевите”.

"Поздравявам отбора на Монтана, който искаше да ни победи и го стори напълно заслужено. Поздравявам и Атанас Атанасов. В Монтана по-добър треньор няма да видят. Тези, моите играчи, за какви се помислиха не знам. Правилно Димитър Димитров-Херо каза, че взимаме чужденци от четвърта дивизия и после са по-добри от нашите звезди. Тъй наречените звезди от вас журналистите, за мен не са такива. Съдията свири отлично. Даже трябваше да изгони и Занев и Йеленкович. Всичките да ги изгони", коментира Камата пред “Лайвспорт”.

"Как да имаме положения за гол, след като играчите стояха на буквата "Ф" през целия мач. Ще ги изхвърля повече от половината. Докато съм треньор, някои от игралите днес повече няма да играят за Литекс. Тези играчи заслужават ли да играят в Европа? Те да играят за себе си и да се пробват. Аз съм играл в Европа, когато бях активен футболист", допълни носителят на "Златната топка" за 1994 година.