Дефанзивният халф на "Левски" Георги Стоичков, който в момента е преотстъпен на Витоша (Бистрица), се завърна от Фрайбург. Роденият през 1994 г. играч бе поканен от Фрайбург за пробен период, като по-време на престоя си участва в контролен мач за немския отбор срещу резервите на френския Сошо.

Агентите на футболиста от "Либереф § Трастуърдс" обясниха пред Viasport.bg, че Стоичков е наблюдаван дълго време от германците, както и от страна на Сошо, където също мина проби. По време на проверката на трибуните присъстваха скаути на Базел, Бохум и Кьолн, които също следят българина.

До момента Стоичков не получава шанс в "Левски", а е определян от немците като доста перспективен и модерен дефазивен халф. Според тях стилът на Стоичков е съчетание от висока ефикасност при отнемане на топката, отлично покриване на празните пространства и добро участие в конструирането на играта в офанзивен план.

Стоичков е демонстрирал, че чисто физически почти не отстъпва на професионалистите от Бундеслигата. Играчът е висок 184 см, тежи 77 килограма и е много силен в играта с глава. Скоро се очаква официалното становище на немския отбор.