Легендарният Христо Стоичков ще вземе един или двама български помощници във Виетнам. БЛИЦ научи, че Камата умува да покани един от най-добрите си приятели и бивш съотборник от ЦСКА Красимир Безински. В момента екс защитникът на “червените” е асистент на Димитър Димитров – Херо в Саудитска Арабия, но и двамата със сигурност напускат. Камата е поставил условие пред шефовете на виетнамската федерация да вземе със себе си двама помощници.

Другите варианти са Ивайло Йорданов и Марин Гъдев, който ще се грижи за физическото състояние на футболистите. Камата е в чудесни отношения с Гъдев, като двамата работиха заедно по време на престоя на Ицо в националния отбор на България. В момента Гъдев е помощник на Ангел Червенков в Украйна, но ако отборът им изпадне, треньорите ще бъдат свободни.

БЛИЦ бе първата медия, която съобщи, че Стоичков е вариант за треньор на националния отбор на Виетнам. Кавалерът на “Златната топка” от няколко дни е в страната и преговаря с местните футболни шефове. Според местен интернет сайт Камата е поставил няколко условия, едно от които е да вземе свои помощници. Христо е поискал да му бъде предоставена електронна система за анализи и индексиране представянето на футболистите. Той е обещал да помогне за развитието на футбола в страната, възползвайки се от познанствата и връзките си в цял свят. Стоичков възнамерява да покани президентът на УЕФА Мишел Платини на посещение във Виетнам. До няколко дни Христо ще даде окончателния си отговор дали ще поеме националния тим на страната./БЛИЦ

ВИЖТЕ ПРЕГОВОРИТЕ НА СТОИЧКОВ ВЪВ ВИЕТНАМ