Христо Стоичков може да стане отново национален селекционер. Не става въпрос обаче за представителния тим на България, а на ЮАР, където Камата е треньор на местния Мамелъди Съндаунс.

Медиите в страната спрягат името на легендарния българин за заместник на настоящия селекционер на ЮАР Карлос Алберто Парейра.

Част от водещите издания в страната пишат, че при евентуален провал на предстоящото световно първенство, Парейра със сигурност ще бъде сменен и един от вариантите за нов селекционер е именно българинът Христо Стоичков.

Камата все повече впечатлява с постиженията си начело на Мамелъди и превърна отбора в един от претендентите за титлата в местното първенство. Ицо дори бе избран за треньор номер 1 за месец декември.

Преди известно време Стоичков нападна Парейра, който изведе Бразилия до световната титла през 1994 година в САЩ. “Този човек ме кара да се смея. Да, той е световен шампион с Бразилия, но е трагичен треньор. През 1994 година имаше играчи като Ромарио и Бебето. С тях всеки щеше да стане първи: вие, аз, всеки! После направи всичко възможно, за да изгони Ромарио от футбола. Парейра е трагедия. Ще ви вземе много пари, за нищо работа", изригна Камата пред медиите в Южна Африка./БЛИЦ