Христо Стоичков направи традиционното си изказване пред клубния сайт преди утрешния полуфинал за Купата на България. Литекс приема Локомотив (Пловдив) в Ловеч от 19:00 часа. Това е 11-ти полуфинал за “оранжевите” в турнира за последните 15 години.

“Турнирен двубой, в който ни чака 90 минути битка. Както на 1/4-финала с Миньор, така и сега, ще срещнем добре организиран отбор. Играем обаче на наш терен и всичко зависи от нас. Когато всички са пределно мобилизирани и покажем нужната мотивация и концентрация, не виждам защо трябва да имаме проблеми. Не обръщаме внимание на провокациите от страна на съперника. Нашата цел е ясна - да играем добър футбол и да стигнем финала”, заяви Стоичков.

“Очаквам нашите фенове да напълнят трибуните, както на дербито с “Левски” и да подкрепят силно момчетата. Футболистите израстват и дават най-доброто от себе си, когато усещат, че публиката е с тях”, завърши легендарният футболист.

На линия за мача с пловдивчани е халфът Георги Миланов, който изтърпя наказание при равенството 2:2 с Миньор (Перник) през уикенда. Стоичков няма проблеми с контузени или наказани футболисти и вечерта отново група от 22 играчи ще се качи на лагер в ловното стопанство “Бялка”./БЛИЦ