Треньорът на Литекс Христо Стоичков за пореден път аргументира желанието за отлагане на първия пролетен кръг от първенството. Както е известно, след решение на БФС, мачовете от 16-ия кръг бяха отменени и ще се изиграят по-късно в шампионата.

“Ако си мислят, че някой ще играе на този студ, жестоко се лъжат. Може би това го говорят хора, които никога не са играли футбол. Дали ще играеш един мач сега или в сряда, разликата не е голяма”, заяви Камата на награждаване на Литекс от официалния спонсор.

“Маратонът започна. Никога не съм търсил неща извън футбола, за да побеждавам. Затова сме били през 94-а и 98-а един колектив. Ако това успеем да направим, ако мислим час и половина как ще свърши мача, няма кой да бъде по-добър от нас. Колективът ни е отличен, дори малко над отличното. По-опитните играчи помагат на младите. Важно е как ще кажеш на едно младо момче дадено нещо. Когато го потупаш по рамото с думите: “Момче помогни на мен, а аз ще ти помогна след това”, ще стане работата. Спокоен съм и уверен в това, което сме свършили и работили. Даваме път на младите и излизаме да играем. Какво означава, ако загубя един мач, нищо. Ако не влязат да играят, никога няма да усетят сладостта на победата, или загубата.

Футболистите трябва да знаят, че в събота в 17:30 часа трите точки трябва да са при тях. За младите момчета е важно да разберат, че не може да вкарат един гол и на другия ден да са титуляри. Всеки трябва да даде максимума от себе си и да си зададе въпроса защо е на терена, с какво трябва да допринесе на отбора, за да победи. Лесно е да търсиш друг виновен. Ако аз съм добър, няма кой да ми пречи”, коментира още Христо Стоичков.

“От какво да се притеснявам, това, което е станало, не можем да го върнем. На края на първенството ще направим една оценка. Като гледаме 11 точки пасив, дай да не играем. И Барселона е назад с 10 точки, но продължава да играе, нали?! В събота и неделя ще се видим и ще си говорим. Накрая на годината ще правим равносметки. Сега работа и работа, няма какво друго да се прави“, допълни Камата.

“Седем момчета от отбора са на лагер с различните национални гарнитури. Аз винаги съм “за”, когато става дума за националния. Но също ще искам от негова страна да има партньорство. Знаете, че с Любо сме големи приятели”, завърши легендарният футболист./БЛИЦ