ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Носителят на “Златната топка” за 1994 г. Христо Стоичков коментира решението на съда, който обяви, че настоящото ръководство на БФС не е легитимно. Камата изрази позицията си пред ТВ 7 след края на волейболния мач срещу Полша (3:0). Той първо поздрави играчите на Камило Плачи за победата, а след това взе отношение по случая с БФС и напускането си на ЦСКА.
 
“Благодаря на момчетата за победата над Полша. Тя дава спокойствие преди утрешния двубой. Този успех ни дава 99% шанс за класиране на финалите. Чистата победа показва класата, желанието и старанието. Момчетата показаха борбеност и мъжественост”, заяви Христо Стоичков.
 
“Още преди година и половина казах, че БФС е нелегимно. Съдът доказа, че не всичко е пари и корупции. Четири години лъгаха българите, феновете и телевизиите. Разследваха ни за корупции и уредени мачове. Това е президентът на футболния съюз. Той затова не искаше да излезе на дебат с мен, тъй като щях да му извадя кирливите ризи. През тези години бяха вкарани над 80 несъстоятелни клуба, които само да могат да подкрепят президента на БФС на конгреса. Сега той знае, че не може да влезе в сграната на футболния съюз. Може да се появи като обиктовен гражданин, да влезе до охраната и само толкова”, коментира Камата.
 
“В ЦСКА поисках неща, които не бяха изпълнени. Затова постъпих както винаги – точен в целта. Благодаря ви, довиждане. Никога не съм играл със схеми и след това да ме сочат с пръст. Няма да участвам в такива неща”, беше разяснението на легендарния футболист за напускането на “армейците”.