Треньорът на Литекс Христо Стоичков похвали футболистите след победата с 1:0 срещу Черноморец. Двубоят е последен от 15-тия кръг на “А” група.

“Показахме, че можем да играем с млади момчета и пак да побеждаваме. Какво да ги коментирам съдиите? Понякога им казвам някои работи, но само ако ги мисля наистина. Мисля, че и двата тима играха мъжки – както ние, така и момчетата от Бургас. Имахме малко положения, но се стараем да извличаме максимума от тях. Остава един мач до края на годината и ще опитаме да го изиграем както трябва”, заяви Стоичков.

На въпрос, дали ще взима нови попълнения през зимата, Камата отвърна: “Аз футболисти си имам. Нови не ми трябват. Може да вземем само 1-2 попълнения, но това няма да е от значение. Да си го избият от главата, че някой български отбор може да ги вземе (б.р. – коментира за евентуална продажба на Георги Миланов). До лятото няма да продавам, нито Георги Миланов, нито Бодуров е на пазара.”

“Мога да дам отлична оценка на Литекс, другите не ме интересуват. Доволен съм, че тези момчета влязоха и играха. Няма да се откажа да налагам млади, такава ми е идеята. Имаме още две-три момчета, които ще дойдат с нас на подготовката. Защо да взимам звезди като останалите отбори – от тук, от там”, каза още носителя на “Златната топка”.

“Проблемът на българския футбол е само един. Той си го знае, че трябва да напусне българския футбол, защо да му го напомням. Кой е проблемът, ти знаеш ли?! (б.р. – обръща се към журналист). А, комплексен е проблемът, така ли. Ами и аз ще ти отговаря, много сте комплексни всички”, завърши Стоичков./БЛИЦ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА