Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Треньорът на Литекс Христо Стоичков отново захапа румънците. След тренировката на “оранжевите” на стадион “Генча” Ицо припомни на журналистите за победата на България над Румъния с 3:0. Тази вечер от 20:45 часа Литекс играе контрола със Стяуа в Букурещ.

“Имам много добри спомени от този стадион. Бихме ви 3:0”, отсече Камата в отговор на въпроса как се чувства в Букурещ. Той визираше мача от 1990 година, когато България бе в една група със северните ни съседи в квалификациите за Евро 1992.

Това далеч не е първият случай, в който Стоичков демонстрира самочувствието си пред журналистите от другата страна на река Дунав. През септември 2006 година, като национален селекционер, Ицо отново успя да вбеси румънците. Преди мача в Констанца (2:2) той изгони журналистите от тренировката на тима с думите: “Мамалигари, ходете си вкъщи”.

След мача пък изръси два култови лафа: “Много сте дребни, за да се страхувам от вас”, каза Стоичков, запитан дали се е страхувал от тима на Румъния. След това пък обясни на една журналистка: “Аз вече съм живял в Европа 15 години, а вие още не сте влезли в Европа. Когато аз карах мерцедеси и беемвета, вие карахте колелета”.

В Румъния Стоичков изгледа на живо финала за Суперкупата на страна между ЧФР Клуж и Динамо. Тимът от Букурещ вдигна трофея след дузпи, а в редовното време мачът завърши 2:2. “Получи се хубав мач. Игра се на високо темпо, въпреки горещото време”, коментира Камата за сблъсъка.