Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Христо Стоичков тъгува за приятеля си и бивш съотборник Илия Вълов. Легендарният вратар почина внезапно на 62 години тази сутрин във врачанската болница.

"Ти беше едно от най-големите сърца в българския спорт! Истински приятел във всичко! За България и за ЦСКА ще останат незабравими мачовете с Панатинайкос, Рода, Барселона, Марсилия, Спарта...

Заедно накарахме всички „червени“ фенове да се гордеят с полуфинал в КНК и четвъртфинал в КЕШ! 

Никога няма да забравя как хващаше дузпите в Керкраде! Почивай в мир, Илия Вълов!

Никога няма да бъдеш забравен!", написа тъгуващият Стоичков в страницата на бранда си H8S.

Илия Вълов, който е баща на треньора на ЦСКА 1948 Валентин Илиев, е двукратен шампион, двукратен носител на Купата на Съветската армия, носител на Купата на България и Суперкупата на страната с ЦСКА. През 1989 г. той спасява две дузпи в реванша срещу нидерландския Рода, с което класира „армейците“ на полуфиналите на КНК.

В първата среща в София ЦСКА печели с 2:1 с голове на Христо Стоичков и Емил Костадинов. На реванша в Керкраде на 15 март 1989 г. домакините надделяват с 2:1 (отново Камата е точен за "червените"), след което Вълов се превръща в герой при дузпите, спасявайки две от изпълненията на играчи на Рода - 4:3 за ЦСКА, като Ицо реализира последната дузпа.

 

Ти беше едно от най-големите сърца в българския спорт! Истински приятел във всичко! За България и за ЦСКА ще останат...

Публикувахте от H8S Hristo Stoitchkov в Събота, 13 юли 2024 г.