Легендата на българския и световния футбол Христо Стоичков раздаде награди, направи шоу за зрителите и се разплака по време на демонстративния мач, който се игра по случай 100-годишния юбилей на Марица.

Камата уважи юбилея на родния си клуб. Той беше част от отбора на бивши играчи на Марица, който се изправи срещу сборна формация на футболисти от Пловдив.

Преди началото на срещата Стоичков награди подари „Златна топка“ на първия си треньор Огнян Атанасов и на своя кум и бивш футболен съдия Атанас Узунов. Георги Георгиев, за когото Камата каза, че го е научил на бързина, получи „Златна обувка“.

Голям формат на „Златната топка“ получи президентът на Марица Христо Христов, който обеща да сложи отличието в клубния музей.

В третата минута на демонстративния мач беше почетена паметта на бившия национал Трифон Иванов. Стоичков не издържа на емоциите и се разплака. Самата среща завърши при равенство 2:2.

През първото полувреме резултатът беше открит в полза на Марица от Румен Христов. Атанас Узунов провери редовността на попадението със своеобразен ВАР, гледайки запис на гола на една от камерите около терена. Малко след това Марчо Дафчев изравни за 1:1.

През втората част беше отсъдена дузпа за Марица. Лилчо Арсов спаси удара на Стоичков, но Атанас Узунов нареди ново изпълнение. Зад топката този път застана Александър Александров-Кривия, който чукна към Христо Стоичков и носителят на „Златната топка“ прехвърли плонжиралия Арсов. След това се стигна до ново изравняване.

За празничната атмосфера допринесоха и хората на трибуните на стадиона в Кършияка, които запалиха димки и факли в синьо и жълто. Преди демонстративния мач се проведе среща между две от юношеските формации на Марица.

В края на шоуто Христо Стоичков беше заобиколен от много деца и фенове, които поискаха автографи или да се снимат с легендарния футболист. Камата на отказа на никого и обръщаше специално внимание на всички малчугани.