Христо Стоичков подготвя страховит трансфер в Литекс, който със сигурност ще бъде определен за №1 на ХХI век в България, ако се стигне до реализирането му. Сигурни източници на БЛИЦ разкриха, че Камата преговаря с доста популярно в европейския футбол име, което в момента е в края на кариерата си.
 
Става въпрос за 34-годишен халф, носил екипите на два известни в Европа отбори. От лагера на шампионите обаче категорично отказаха повече подробности, аргументирайки се по следния начин:
“Не искаме да разлайваме кучетата, защото няма нищо сигурно. Всичко е в начална фаза. Ако се стигне до трансфер, той веднага бъде обявен.”
 
Припомняме, че преди Нова година се появи информацията, че аржентинецът Ернан Креспо ще премине в Лудогорец, но сделката така и не беше осъществена. Засега най-известните имена, играли в родното първенство, са Марио Жардел (Черно море), Беноа Кое (ЦСКА), Хамилтон Рикард (ЦСКА), както и италианският треньор Луиджи Симони, който бе начело на “червените” през пролетта на 2002 година.