Легендата на българския футбол и ЦСКА Христо Стоичков заяви, че подкрепя действията на полицията, която по ужасяващ начин изхвърли агитката на "червените" от "Герена" по време на вечното дерби, спечелено с 3:1 от "армейците". Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу и еврокомисарят Кристалина Георгиева приеха днес в Брюксел Камата, който ще бъде посланик на добра воля в инициативата "Професионалният футбол срещу глада".

След срещата Стоичков изказа мнението си за случилото се на "Герена" в събота.

"Както и да го коментирам, не знам как ще го възприемат хората. Но напълно подкрепям действията на полицията. Смятам, че хората, които са предприели тази стъпка са мислили най-доброто - да няма сблъсъци, ексцесии, жертви", каза Камата.

"Надявам се за последен път да стават такива сцени по българските стадиони, защото бие много по нашия авторитет. Защо това не се случва в Испания, Англия, Италия? Много бързо можем да го решим този проблем. В следващите 3 години да няма публика на стадионите и ще се оправи работата", смята Камата.

"ЦСКА беше по-добре подготвен физически, психически и тактически. Показа повече характер на стадиона и мисля, че заслужено победи. Но мисля, че ЦСКА няма шанс за титлата. Литекс е много здрав отбор. Точките, с които е напред, е много трудно да се стопят за българските стандарти", каза още Стоичков в Брюксел. /БЛИЦ

Барозу към Стоичков: Честита Баба Марта!