Легендарният Христо Стоичков може да поеме националния отбор на Бахрейн. Камата от няколко дни е на посещение в страната и вече се срещна с кралското семейство Ал Халифа. Шейх Ахмед бин Хамед Ал Халифа, генерален секретар на олимпийския комитет на Бахрейн, е официалният домакин на Стоичков. Той предлага на Ицо да създаде футболна академия за повече от 5000 деца. Очаква се в проекта да бъдат инвестирани 5 милиона долара.

Домакините организираха и пресконференция, на която Стоичков веднага бе атакуван с въпроси за националния отбор на Бахрейн. Допреди няколко дни тимът бе воден от австриеца Йозеф Хикерсбергер, но напусна, за да се премести в Ал Вахда от ОАЕ. Бахрейн стигна в квалификациите за световното първенство в ЮАР до бараж с Нова Зеландия, но отпадна след 0:0 и 0:1. През ноември тимът ще участва в турнира за купата на Персийския залив в Йемен и явно Камата е един от спасителните варианти.

“Аз съм много близо да стана селекционер на Бахрейн”, признава Ицо, цитиран от “Sport.es.” “Първо трябва да завършат разговорите и след това ще говорим повече. Възможно е в следващите дни да поема Бахрейн. Преговорите ми с Барселона са на път да завършат и е вероятно бъдещето ми да отиде в друга посока", допълва Камата.

“Дали ще бъда част от треньорския щаб на Барселона? Не, това не е вярно”, завършва Стоичков.

Известно е, че Стоичков води преговори и с Барселона за пост в клуба, както и че бе спряган за треньор на ЦСКА при вариант, че Валентин Михов приеме президентския пост. Камата обаче е твърде вероятно да продължи треньорската си кариера в Бахрейн./БЛИЦ