Христо Стоичков влиза в непривична роля тази вечер. Звездата на българския футбол ще води церемонията Спортист на годината. За отношенията си с медиите той говори в предаването на своята приятелка Мартина Вачкова.

”Поплясквах журналистите, защото причиняваха болка на семейството ми. Трябва да призная, че преди години давахме поводи да се пишат неверни неща за нас. Хубавото е, че Мариана не се впечатляваше, иначе щеше да се побърка. Все пак 20 пъти сме се развеждали и имам още едно дете”, заяви Камата, който бе придружен в студиото от съпругата си.

Той разкри, че основната сила на националния ни тим, който стана четвърти на Световното в САЩ е била липсата на егоизъм. “По онова време ние имахме силно качество – нямаше егоизъм. Усетих го през 1993 година благодарение на нашия идол и символ Емил Костадинов, който ни класира на Световното. И аз бях в добра позиция и ако ми беше подал можех да вкарам. Нито тогава, нито по-късно съм се сърдил за това. Спомням си как видях топката да излиза от вратата и само попитах: “Гол ли е?”. След това беше такава радост, че не мога да я опиша”, разкри бившият нападател.

Голямата гордост на Христо е успехът на академията в Етрополе. “Децата разбраха, че футболът не е само слава. Сложих ги да спят заедно, да ядат заедно, да ходят на училище заедно и да играят заедно. Забранил съм им двойките. Те ми дадоха много – 2 пъти станаха първи и по веднъж втори и трети тази година. Шест от момчетата са в първия отбор на Чавдар. Понякога се отделям и плача от гордост”, призна Стоичков.