Христо Стоичков използва визитата си в Пловдив, за да посети гроба на баща си Стоичко, който почина на 22 август. Футболната легенда е на посещение в Пловдив, като визитата му има официален характер. Кавалерът на "Златната топка" беше приет в заседателната зала на Община Пловдив от заместник-кмета Петър Зехтински. Именно Бат`Петьо, както Стоичков го нарича, е причината за гостуването на Ицо. Камата се прибра от САЩ и доведе със себе си делегация на американската телевизия "USTV", която ще заснеме филм за живота му, в който ще се обърне специално внимание и на Зехтински. Самият Стоичков винаги е подчертавал, че неговият идол във футбола е именно легендата на "Ботев" (Пловдив).

Още с влизането в Община Пловдив Камата се обърна към насъбралите се журналисти с думите: "А така, и вие да поработите малко!".

На срещата при Зехтински дойдоха още Атанас Узунов, Динко Дерменджиев и настоящият треньор на Локомотив (Пловдив) Христо Колев-Бащата. Ицо беше придружаван и от журналиста от телевизия "USTV" Иван Касансело. Пред медиите Ицо подчерта, че никога не е казвал "аз съм успял", "аз съм на първо място". "На първо място за мен са треньорите, приятелите и колегите", заяви Стоичков.

После разцелува Чико и каза, че е горд да покаже на света Пловдив и откъде е тръгнал. Днес бил особено развълнуван, когато посетил стадион "Марица". На мястото, където някога е тренирал, бяха заснети кадри за документалния филм, който ще се казва "Трите лица на Христо". Продукцията ще е дълга около 25 минути. Днес Стоичков се е разходил и в Античния театър.

Идеята на телевизия "USTV" е да покаже на американците истинският живот на Стоичков, този извън футболното игрище. Ще бъде показано как се храни, какъв е в обикновения живот, когато не е на стадиона.

След посещението в Община Пловдив Стоичков каза пред журналистите, че много бърза, тъй като отива на село при майка си. Двамата ще посетят гроба на починалия на 22 август Стоичко Стоичков.
КРИСТИНА ИВАНОВА/БЛИЦ