Ръководството но Българска професионална футболна лига (БПФЛ) организира пресконференция на 22 октомври 2010 г. (петък) от 11:00 часа в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски" по повод кампанията "Професионалният футбол срещу глада".

Тази година съвместната иницатива на Асоциацията на европейските професионални футболни лиги (ЕПФЛ) и Агенцията за храни и селско стопанство към ООН (ФАО) ще отбележи Световния ден на храните с петицията „1 милиард гладни” на интернет сайта www.1billionhungry.org. Целта е чрез своето съпричастие обикновените хора да изпратят послание до политическите лидери по света, че настоящата ситуация е крайно неприемлива и до 2015 година гладът трябва да бъде намален с минимум 50 процента. За да се популяризира кампанията, 16 европейски лиги, сред които и БПФЛ, ще организират серия от активности в периода от 20 до 25 октомври 2010 година. Инициативата ще бъде подкрепена от всички отбори от българската "А" футболна група по време на срещите им от 11-ия шампионатен кръг.

Посланик на кампанията за България и тази година ще бъде Христо Стоичков. Символ на проекта е жълта свирка, чрез която да бъде демонстрирана нетърпимоста с шокиращата статистика, според която на всеки 6 секунди едно дете умира от глад. /БЛИЦ