Патронът на юбилейното издание на Каменица ФЕНкупа Христо Стоичков ще се завърне на терена след броени дни. Причината за това е „Звездният мач” от програмата на Каменица ФЕНкупа, а срещу Камата ще се изправи легендата на "Левски" Даниел Боримиров, които беше предизвикан от Ицо и на момента се отзова на поканата. Това съобщиха организаторите на събитието пред БЛИЦ.

Двамата ще изведат две специални селекции от участници в юбилейното издание на най-големия футболен турнир за непрофесионалисти в България.

В рамките на регионалните полуфинали от юбилейната Каменица ФЕНкупа всички участници и фенове около терените имаха възможността в реално време да гласуват за своя любим отбор, участник на съответния кръг от турнира. Тимовете, събрали най-много гласове в двудневната селекция, имаха честта да „командироват” свой представител, който да се включи в „Звездния мач” и да играе рамо до рамо с футболните легенди.

Във вълнуващото футболно събитие ще се включи още една световна футболна звезда - бившият капитан на Барселона Георге „Джика” Попеску, който идва в България специално за дербито и ще бъде морална подкрепа за тима на Камата. Бившият защитник на Барселона, ПСВ Айндховен,Тотнъм и Галатасарай Джика Попеску има над 100 мача за националния тим на страната си и бе съотборник на Камата в звездния отбор на Барселона в средата на 90-те. През 1997-а с капитанската лента на ръката си Джика вдигна Купата на носителите на купите с „блаугранас”. Малко повече от 15 години по-късно бившите съотборници ще бъдат отново заедно по повод уникалното Каменица ФЕНкупа дерби.

Тежката задача да победи Христо Стоичков заедно с ФЕНотбора си ще има Даниел Боримиров, който се завърна в "Левски" и отново стана спортен директор. Бившият играч на "сините" и немския Мюнхен 1860 е петкратен шампион на България, има солиден опит в тежки мачове и се слави като истински лидер и мотиватор сред своите съотборници. Дали ще може да мотивира достатъчно неговия тим от „приятели от квартала”, ще стане ясно в четвъртък. „Звездният мач” ще се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец” в София от 11:00 часа.