Христо Стоичков се завърна за няколко дни в България, за да направи фурор за децата. Камата донесе „Златната топка“ на стадион „Васил Левски“ за промоцията на своята най-нова книга, издадена от „Софтпрес“. Тя е посветена на малчуганите, които до научат как Стоичков тръгна от улиците на Пловдив, за да се качи на футболния Олимп.

На „Васил Левски“ дойдоха млади таланти от детско-юношески школи. „Вие сте бъдещето на футбола ни – обърна се към тях най-известният българин по света. – Тренирайте здраво и вярвайте в мечтите си. Сами ще може да прочетете как го направих аз. Никога не се отказах въпреки трудностите в живота ми. Бях предан на футбола и той ми се отплати. Знайте, че всеки може да го постигне, ако е отдаден докрай. Пред вас искам да благодаря на всичките треньори и съотборници, с които съм играл. Някои за съжаление не са сред нас вече. Но моето признание и дълбок поклон е за тях. Мечтая един ден да видя сред вас герои на България, които да задминете успеха ни от 1994 година.“

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Първи за книга и автограф се наредиха децата от школата на Чавдар (Етрополе), на която Стоичков е създател и основен патрон. Всички бяха взели в ръка колекционерска топка от личната марка на звездата „H8S“. Атракцията за малчуганите продължи повече от 2 часа, като Стоичков спази традицията никой да не остане без автограф.

видео: Съйко Съев, БЛИЦ