Легендата на българския футбол Христо Стоичков сподели, че отдавна иска да провери президента на БФС Борислав Михайлов с детектор на лъжата, но той постоянно бягал. Камата постоянно твърди, че бившият му съотборник в националния отбор е нелегитимно избран на поста си.

"Повече не искам да разговарям с този човек. Отдавна искам да го проверя на детектор на лъжата, но той бяга. Явно крие нещо от обществеността", казва Стоичков в интервю за руската медия championat.com.

Единственият български футболист, печелил „Златната топка”, признава, че е получавал предложение за уговорен мач в треньорската си кариера. "Това стана при работата ми като треньор. Малко преди началото на срещата при мен дойдоха хора и ми казаха: Днес мачът трябва да завърши с еди-какъв си резултат. Естествено, такива неща няма как да минат при мен. Няма как по такъв начин да разваля репутацията си, която градя толкова години във футбола", споделя Камата.

В същото време Стоичков се хвали, че много бързо учи езици и според него всеки футболист е длъжен да знае езика на страната, в която играе. "Никога не съм имал проблеми да науча езика на държавата, в която съм играл. Нямам проблеми да разговарям на английски, испански, руски, италиански или български език. Така и трябва да бъде. На терена трябва да се разговаря. Какво е това общуваме на "футболен език"? Това е най-простия отговор. Задължително трябва да се знае езика на държавата, в която играеш или си треньор", категоричен е най-успешният български футболист.

Камата коментира и лошите взимоотношения между бившия треньор на Барселона Йохан Кройф със сегашното ръководство на клуба, което води война с футболистите от неговото поколение, заради връзките им с холандския специалист, водил "дрийм тима" на каталунците от 90-те години. "С две изключения - Субисарета и Амор, всички останали са отстранени от клуба и нямат нищо общо с Барселона. При сегашния президент няма никакви шансове и аз да се върна там", добавя Стоичков.

Бившият треньор на Литекс се дразни от спекулациите, че звездата на каталунците Лионел Меси се държи грубо със съотборниците си в съблекалнята, а сред обществеността има поведение на добро момче. "Меси е прекрасен човек. Това са глупости. Чел съм измислиците на испанската преса и за себе си. Преди говореха, че аз и Ромарио играем само за себе си и игнорираме съотборниците си, което не беше вярно", спомня си носителят на "Златната топка".

Стоичков даде своето мнение и за големите трансфери на Барса и Реал (Мадрид) това лято. Каталунците дадоха 57 милиона евро за Неймар от Сантос, а „кралският клуб” похарчи рекордните във футбола 100 милиона евро за Гарет Бейл от Тотнъм. "Ха-ха, а Реал даде 100 милиона. Това е лудост, която УЕФА трябва да спре или да намери начин да помогне на клубовете, които не са толкова богати. Шампионската лига е станала напълно комерсиална. За мен това отдавна не е Шампионска лига", казва Камата, според който Йохан Кройф си остава треньор №1 за всички времена и не може да бъде сравняван с Жозе Моуриньо или Хосеп Гуардиола.