Най-успешният български футболист Христо Стоичков сподели впечатленията си за работата на селекционера на България Илиан Илиев и президента на БФС Георги Иванов. 

Според Камата, на Илиев му се отдава големия шанс да изведе отбора на световно първенство. По думите на Стоичков, победата на националите над Северна Ирландия е била задължителна.

"Мисля, че Илиан има едно голямо качество - много обича младите футболисти. Имал съм удоволствието да играя с Илиан в годините. За жалост, той не можа да попадне сред 24-те, които бяхме 94-та година, но затова пък сега му се отдава този шанс за тези квалификации, които ще се да играят, като най-важният е следващият мач срещу Люксембург - дай боже да го спечелят в София.

На Илиан Илиев му се отдава големият шанс да бъде на Световно първенство. Аз вярвам на тези момчета. Илиан е едно момче, което се грижи за футбола. Виждате във Варна, какво прави с млади футболисти, как ги налага, не го е страх и това е правилният път", заяви Стоичков в Бургас, където даде старт на футболен мини турнир за деца.

Стоичков уточни и каква е новата му роля във ФИФА: "Горд съм, че след толкова много разговори и преговори Джани Инфантино се спря на мен да отговарям за всички турнири и проекти, свързани с ФИФА и най-вече за програмите за развитието в училищата в Източна Европа. Горд съм, че мога да посетя над 30 държави, където ще бъдат тези проекти".

Според Стоичков, президентът на БФС Георги Иванов е започнал да прави правилни промени в централата: "Георги е мъжко момче. Видяхте, че започна промените от съдийството. Крайно време беше да се отделят тези чуждестранни в кавички анонимници".