Легендарният Христо Стоичков е добър и грижовен баща. Поне като такъв го представи една от дъщерите му Михаела, която напоследък живее в България и засега не смята да се връща в Испания. Камата учил щерките си на мъдрости, които следват в живота си.

“Ако паднеш – стани, ако боли – ще мине”. Това е мъдростта, която Михаела Стоичкова приема като най-ценен съвет от баща си. Наследничката на Христо разказа и още неща за семейството и престоя си у нас.

“Свикнала съм да развеждат мама и татко, да ми приписват разни братя и сестри от други бракове на баща ми. Въобще не им обръщам внимание, ние държим на семейството и приятелството си”, каза Михаела в предаване по Нова телевизия.

“Той е страхотен баща. В България винаги ще има особено отношение към мен, а в Испания не е така. Когато отидох на кастинг за спортен журналист първо в радио, а след това и в телевизия, се представях само като Мика (б.р. - така наричат Михаела в Барселона). След като ме взеха ме попитаха: “Ти, защо не каза, че си дъщеря на Христо Стоичков”. Трябваше да им обясня, че искам да ме вземат заради самата мен, заради това, че съм добра в дадена професия, а не заради него. Тук в България не е така. Винаги ще ме гледат като дъщерята на Христо Стоичков. Аз обаче съм си в родината, с шапка и очила ли да се крия”, възмущава се Михаела.

Тя разказа и интересна история със звездата на Барселона Лео Меси, с който поддържа отлични отношения: “Когато пристигна от Аржентина в Барселона и се запознахме Меси ми каза: “Може ли да ми дадеш телефона си, защото нямам приятели. Много е готин, страхотен е. Нямам обаче отношения с нито един от футболистите на Барселона, така е, не лъжа”.

Михаела се похвали, че говори шест езика. След като започна да ги изрежда обаче се оказаха седем - български, английски, испански, каталунски, португалски, италиански и френски. "Задължаваха ни в училище, не че съм някаква странна", уточни щерката на Камата.

Най-тежкият момент за чаровната госпожица е бил миналата година. "Тогава ме боля за последно, свързано е с мъж. Разделих се с приятеля си след 3-годишна връзка. Казва се Дани Клос и се състезава във Формула 1. Тук, в България, много се пише за него. В Испания продължават да ме питат няма ли шанс отново да се съберем. Няма такъв, но ние си оставаме приятели", завърши Михаела, която допълни, че все още не е ходила на български футболен мач, като се пошегува, че баща й и е забранил да посещава двубоите на "Левски"./БЛИЦ