Христо Стоичков ще получи безмъзмездно акции в столичния Септември през идната седмица. Това съобщи президентът на клуба Христо Амбукели. "Следващата седмица ще се съберем с всички акционери, за да се разберем какъв процент да получи Стоичков. Няма да е малък, защото все пак става въпрос за емблемата на българския футбол. През последните месеци той помогна много на клуба", обясни Амбукели, цитиран от вестник "24 часа".

Стоичков доведе испанци, които искат да инвестират точно в стадиона на "Септември" и да го направят по всички европейски изисквания.

"Повече подробности ще има след 2 септември. В момента върви най-тежката част, оформят се документите. В България това изисква доста време, но работата по проекта не е преставала и за минута. Най-вероятно ще бъде направена концесия за спортните обекти, а за останалата част ще получат право на строеж", добави шефът.

Вчера при кмета на общината пък бяха две легенди на ЦСКА - Димитър Пенев и Димитър Якимов. Якимов е един от футболистите, които правят първите си стъпки точно на стадион "Септември".

"И този сезон ще играем във "В" група единствено със собствени юноши и се радвам, че е така въпреки кражбите на другите отбори. Лудогорец ни прибра две момчета, Славия и те щипнаха две, четирима отидоха във Видима. Не мога да ги виня, защото нямаме условия. Но пък на тяхно място идват още нови и нови. Лошото е, че трябва да започнем първенството, а още не се знае кой ще играе в групата ни", обясни Амбукели.