Легендата на ЦСКА Христо Стоичков ще се присъедини към елитния управленски екип на световния футбол като отговарящ за проектите на ФИФА в Източна Европа. Досега Камата беше акционер в ЦСКА, но тъй като формално представлява конфликт на интереси да бъде собственик на футболен клуб и едновременно с това да заема пост във ФИФА, той прехвърли акциите си на мажоритарния собственик на ЦСКА.

С цел по-ефективно и прозрачно управление на ЦСКА, към фондацията – собственик на клуба, се учредява Управителен съвет в състав: Христо Стоичков, Данаил Илиев и Ангел Борисов. По този начин Стоичков ще запази влиянието, тежестта и доверието си в ЦСКА.

"Армейци, приех поканата на първия човек в управлението на световния футбол Джани Инфантино да отговарям за проектите на FIFA в Източна Европа. Позицията е стратегическа за бъдещото и авторитета както на европейския, така и на българския футбол. Именно FIFA е организацията, която с решенията си определя курса на развитие на любимата ни игра и всичко трябва да е прозрачно и честно. Кауза, за която ще работя безрезервно.

В тази връзка по формални причини дарявам моите акции в CSKA Sofia FC на мажоритарния собственик, за да няма конфликт на интереси. Това изискват правилата на ФИФА и аз ще ги спазя, но ви гарантирам - няма да скъсам връзката си с любимия ми клуб, който ме изстреля в големия футбол. Приех позиция в управителния съвет на фондацията, защото сърцето и душата ми са червени. В случая акциите за мен реално нямат значение, защото оставам свързан с клуба. Ще продължа да помагам на ЦСКА с всичко, което мога! Новият ми пост във ФИФА дава възможност да съм близо до големите събития в световния футбол и това ще е голям плюс за нас.

ЦСКА е велик и вечен! Вярвам в бъдещите успехи на отбора, защото ние сме армейци и изпитанията ни правят по-силни!

Винаги ваш: Христо Стоичков", написа в социалните си мрежи кавалера на Златната топка за 1994 г.