Христо Стоичков беше замесен в пореден скандал. По-рано излезе информация, че носителят на "Златната топка" не е плащал местни данъци и такси за имотите си на Пампорово от 2012 година. Малко по-късно обаче стана ясно, че се визира стар период и Камата е поправил грешката си и вече е изчистил всички свои задължения.

Стоичков е невинен и са му стоварени безпочвени обвинения в Пловдив.

По повод публикацията във вестник "Марица" от 30.01.2017 г. със заглавие: „Издирват Стоичков за неплатени данъци в Смолян”, зам.-кметът по финансите в Община Смолян Венера Аръчкова заяви, че на 14 април 2016 г. г-н Христо Стоичков е изплатил задълженията си за местни данъци и такси. Цитирането на името му вероятно е на база обявения списък на длъжниците към 31 декември 2015.

„Нямали сме никакви проблеми с г-н Стоичков, нито са изявявани претенции към него. След разговори с негови представители, задълженията бяха изплатени", уточни Аръчкова.

Към 15 февруари тази година ще бъдат обявени на сайта на Община Смолян данъчно задължените лица със задължения за местни данъци и такси към 31 декември 2016 г.