Христо Стоичков се отказва от борбата за шефското място в БФС. Както вчера БЛИЦ съобщи, Камата замина за Маями с цялата си фамилия и ще остане там дълго време. Кавалерът на “Златната топка” започва работа в мексиканската тв група “Телевиса”, а контрактът му ще бъде до края на Мондиал 2014 в Бразилия. Това означава, че Стоичков няма да бъде в България за конгреса на БФС, който по думите на Борислав Михайлов ще бъде през януари или февруари. Стоичков няколко пъти обяви, че никой няма да го спре по пътя към шефското кресло в БФС, но дали той ще има как да съвместява това с работата си за мексиканците?

Новият работодател на Стоичков е в партньорство с щатския тв гигант “Юнивижън” и едно от неговите седалища е във Флорида. Мексиканците го привличат в екипа си с дългосрочен договор до края на Мондиал 2014 през юли. Заплата не се обявява, но се твърди, че е поне два пъти по-голяма от офертата за национален селекционер на Македония, която българинът отхвърли през октомври. По-късно постът бе зает от местния спец Божко Гюровски срещу 9000 евро на месец, пише "Труд ".

“Телевиса” осигурява апартамент на Стоичков на 50-ия етаж в небостъргач в престижен квартал. Единственият българин сред 100-те най-велики футболисти на миналия век в анкетата на ФИФА ще работи като анализатор и коментатор на мачове. Медията го използва на тази позиция по време на Мондиал 2010 и досега студио с него държи рейтинговият рекорд за футболен двубой в ефира на “Телевиса”. За световното догодина се предвиждат бонуси, ако постижението се подобри.

Групата “Телевиса” е ангажирала цял хотел на най-известния плаж в света Копа Кабана, като за Камата е резервиран апартамент, защото планира да е на мондиала със семейството си. В момента фамилията е разделена - Христо, Марияна и по-малката им дъщеря Христина са в Маями. Преди Коледа се очаква в Маями да пристигне второ трио - Михаела (Мика) Стоичкова, нейният приятел и нашумял актьор Иво Аръков и тъщата Пепа Митова.

Първият работен ден на Камата в “Телевиса” е на 2 януари. На рождения ден на Валентин Златев в Правец на 7 декември голмайсторът на Мондиал 1994 е разкрил, че може да разчита само на седмица отпуск до световното. Възможно е Стоичков да се появи с акредитация на “Телевиса” на зимната олимпиада в Сочи.

Фамилията на Камата е поканена да гостува в имението на холивудската звезда Антонио Бандерас в Лос Анжелис. Най-популярният българин и испанецът са приятели от времето, когато актьорът направи бум с филма “Десперадо”. В лентата дете обяви, че иска да е като Стоичков във времената, когато фамозният №8 бе на върха на славата.