Христо Стоичков ще говори на конференция за спорта в Европеюйския парламент в сряда. Кавалерът на „Златната топка“ получи покана от евродепутата Андрей Слабаков и ще бъде официален гост в Брюксел. Домакини на събитието са съвместно България и Италия. 

По регламент Стоичков ще говори последен и ще покани евродепутатите на представяне на своята книга „Историята“ - на български, английски и испански. Биографията, написана съвместно с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“, гони тираж от 100 000 копия само на български език.

В събота Стоичков близо 5 часа раздава автографи в Арена „Шумен“, където той показа и оригиналната „Златна топка“, най-престижното индивидуално отличие във футбола. „Децата гледат на биографията му като пътеводител към успеха“, възкликнаха от трибуната. Стана ясно и че  заявките за градове в България и чужбина за промоция на „Историята“ така и не спират. Предвид големите ангажименти на Стоичков през лятото с Евро 2024, Копа Америка и КОНКАКАФ Голд Къп, както и финала на Шампионската лига на „Уембли“, градовете ще трябва да почакат.

Голмайсторът на Мондиал-94 ще бъде лидерът на звездна българска делегация. Реч за спорт и бизнес ще държи и най-именитият ни волейболист – Любомир Ганев, който е и президент на федерацията. Думата ще имат и легендарните Таня Богомилова, Мария Гроздева и Йордан Йовчев. Целта на звездите ни е да запознаят евродепутатите с проблемите на българския спорт в последните години. И най-вече с много застаряващата инфраструктура.