Христо Стоичков окуражи децата, които се подготвят да участват в Campus Barcelona 2017. Мегазвездата засне и изпрати видео посланието си от Маями, като то идва в разгара на записванията за лагера.

Инициативата се организира за втора поредна година, а Камата "прегърна" децата и през 2016-а, когато също на два пъти отправи обръщения към тях и ги насърчи по пътя им. А той минава по неговите стъпки в Барса, както и тези на Меси, Роналдиньо, Роналдо, Ромарио и Марадона. Партньор на Campus Barcelona 2017 е БФС.

Лагерът през 2017-а ще се проведе през последните две седмици от месец юли в Барселона за български деца на възраст от 8 до 18 г. (момичета и момчета). Участниците могат да изберат дали да присъстват една или две тренировъчни седмици. Основни занимания ще са двуразовите ежедневни тренировки на "Miniestadi" (тренировъчния стадион на Барса), но свободното време на децата също ще бъде уплътнено с интересни събития и всички те ще бъдат свързани с футбола.

"Здравейте, малки шампиони. За втора поредна година в Барселона се организира камп. Пожелавам ви успехи и много голямо спокойствие. Ще се докоснете до всичко това, през което аз съм минал - в съблекалните на Барселона, на стадионите, на които съм тренирал. Ще имате възможност да работите с най-добрите специалисти и с най-добрите треньори в историята на световния футбол. Много от тях са работили с Меси, Иниеста, Пике, Пуйол, Шави, Виктор Валдес. Не пропускайте тази голяма възможност да усетите какво представлява едно голямо семейство като Барселона. Пожелавам ви успех", каза Стоичков във видеопосланието си от Маями.