ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Легендата Христо Стоичков даде обширно интервю за Relevo, в което говори за състезателната си кариера. Камата се върна и към спомените си, когато беше част от ЦСКА, откъдето през 1990 година прави трансфер в Барселона.

През сезон 1989/90 "армейците" достигат до полуфинал за КНК, където отпадат именно от каталунците (загуби с 2:4 и 1:2, като Ицо вкарва и трите попадения). Доброто представяне на Стоичков не остава незабелязано от легендарния Йохан Кройф, който привлича Ицо в дрийм тийма си. 

"Когато играх в ЦСКА, имаше много оферти за мен. Панатинайкос дойде с много пари, за да ме убеди да подпиша. В това време държавата не ни позволяваше да напуснем. Трябваше да навършим 28 години, за да отидем да играем в Малта, Кипър, Швеция и други страни, с които България имаше споразумение", разказа Стоичков в Испания.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Йохан Кройф имаше сериозно влияние върху мен като човек. Като футболист още повече, защото имах привилегията треньорът да ме обича. А когато треньорът те обича, това означава, че имаш нещо различно. С Йохан всеки ден беше предизвикателство, но за мен това не беше нещо ново. ЦСКА беше военен отбор, всеки ден изискваха много от мен - победи, победи и победи. Една година спечелихме първенството със само една загуба и това се превърна в скандал в България, защото ЦСКА е загубил мач. Как е възможно? Загуба на мач! Ти получаваш наказание! Три дни наказание, една седмица наказание. Не можеш да загубиш!", добави Камата.