Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

"Левски" разби с класическото 3:0 Литекс в дербито на 28-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Попаденията за поредния успех на "сините" реализираха Цветелин Тонев, Цветелин Чунчуков и Георги Стоичков.

Мачът се очакваше с голям интерес не само заради местата на двата отбора в класирането, но и заради факта, че на терена излизат две от най-добре работещите школи в страната. "Оранжевите" обаче бяха далеч от най-доброто, което могат, въпреки че в състава им бяха юношеските национали Румен Руменов, Кристиян Митов, Симеон Славчев, Александър Конов, Ангел Здравчев, Христо Кирев. Отделно от това, от мъжкия състав бяха изпратени Томислав Костадинов и Янаки Смирнов.

Талантите от "Левски" обаче постепенно наложиха своето превъзходство и откриха резултата в 30-ата минута чрез Цветелин Тонев. Сериозна вина за гола има и вратарят Конов, който не прецени удара и не реагира. В 36-ата "Левски" удвои преднината чрез Цветелин Чунчуков, който овладя пас на Чаворски.

От средата на второто полувреме футболистите на Литекс пренесоха играта пред вратата на играещия с контузия страж на "сините" Димитър Илиев, но стигнаха само до няколко мелета след центриране от корнер или от свободен удар.

В 84-ата минута Тодор Чаворски можеше да вкара уникален гол, след като удари гредата от над 45 метра. При контраатака той беше застанал на крилото, получи топката и направи няколко крачки, след което стреля без забавяне. Кълбото обаче кацна на горната греда и излезе в аут. Пет минути по-късно обаче Александър Конов получи трети гол, като автор стана Георги Стоичков. Съфамилникът на треньора на мъжкия тим на Литекс взе топката от резервата Антонио Вутов и от 15 метра със силен шут я прати под гредата за крайното 3:0. В добавеното време Румен Руменов пропусна единствената реална голова атака на Литекс, след като от дясно по диагонала прати топката в аут.

След победата "Левски" продължава да е лидер в групата, с цели 9 точки пред втория Славия.

Елитна юношеска група до 19 години - 28 кръг

"Левски" - Литекс 3:0

Черноморец - Пирин 2001 5:1

Черно море - Любимец 2:1

"Ботев" (Пд) - Локо (Сф) 4:0

Видима-Раковски - Берое 3:4

Славия - Спортист (Своге) 3:0

Чавдар (Етрополе) - Спартак (Плевен) 5:0

Сливен - "Ботев" (Враца) -
утре

ЦСКА
- почива

Класиране: 1."ЛЕВСКИ" 67 т., 2.Славия 58, 3.Чавдар (Етрополе) 55, 4.Черно море 53, 5.Литекс 52, 6."Ботев" (Пд) 50 и др.