Легендата на българския футбол Христо Стоичков не потвърди, но и не отрече информациите, че може да замени Станимир Стоилов начело на "Ботев" (Пловдив).

"Не е коректно сега да коментирам тази тема. Каквото има да става, ще се случва след Нова година", отсече Камата.

Попитан дали ще ходи на събирането по повод 20-годишнината от победата на България над Франция с 2:1 на "Парк Де Пренс", Стоичков отговори така:

"Няма да ходя на сбирката в неделя, защото имам пътуване в чужбина".

Запитан за причината за състоянието на българския спорт в момента, Камата обяви: "Причината е комплексна. Закрихме спортните училища, спортните паралелки, няма го уличния спорт, няма ги училищните състезания, просто наблегнахме на това всичко да става от днес за утре".

"Всички се хвалят, но никой не направи това, което направиха големите сили в световния футбол. Специалисти трябва да ходят на стажове в големите клубове, трябва да знаеш как да работиш с децата. Лесно е да хвърлиш една топка, но трябва да изграждаш децата като личности", продължи с анализите Стоичков.

"Много от общините не дават това, което е полагаемото за децата, от там трябва да се започне - държавата да бъде ангажирана към спорта. Тогава неминуемо децата стават по-загрижени. Родителите също спъват децата да израснат, защото си мислят, че още утре ще станат суперзвезди и ще живеят в Испания, Италия или Англия", продължи легендата на родния футбол.

Относно предстоящото вечно дерби Камата каза: "Не съм гледал мач от българското първенство от последната ми тренировка с ЦСКА. За дербито няма да съм в България, за жалост. В последния мач се видя, че ЦСКА е в по-добра форма, но пък напоследък в "Левски" виждам повече желание. Надявам се да се получи добро дерби и по-силният да победи".

Камата, заедно с Бончо Генчев и лидерите на "Левски" и ЦСКА, наградиха деца таланти от цяла България. Призове връчиха Станислав Ангелов, Владимир Гаджев, Тодор Янчев, Емил Гъргоров и Валентин Илиев.

Националната програма "Децата и футбола" е създадена и се реализира от Асоциацията на българските футболисти със съдействието на Министерството на физическото възпитание и спорта, Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига.