Христо Стоичков заяви след победата на Литекс с 2:0 над Локо (Сф), че не му се коментира съдийския шеф Костадин Костадинов, който преди дни отправи критики към Камата.

"Няма какво да отговарям на такaва мърши... с два мача. Няма смисъл. Няма да коментирам съдиите. Да сте ме чули някога да съм го правил? Няма да го направя и сега", каза Стоичков и похвали колегата си Антон Велков.

"Въпреки проблемите, които имат в Локомотив, Тони намери сили да изведе един боеспособен отбор и аз съм доволен, че и двата отбора се стараха, показаха, че не ги е страх и че искат да играят футбол. Първо съм доволен от желанието на всички момчета. Създадохме доста положения, но това, което трябва да играят, трябва да го играят, затова тези футболисти са в тези отбори и получават тези заплати", сподели Камата.

„Добре е, че Локо (Сф) намериха сили да изведат отбора след тези проблеми. Показаха зряла игра, това са им възможностите на този етап, но и двата отбора се стараха, показаха, че не ги страх. И двата отбора искат да играят футбол“, продължи наставникът на Литекс.

Камата не подмина темата за наказаните Христо Янев и Николай Бодуров, които отново се завърнаха в първия състав на Литекс. Янев дори влезе в игра в срещата с Локо (Сф): „Настроение винаги има, няма желание, това е големият проблем. Да си губим времето само в разправии и неща, които са извън футбола, няма смисъл. Затова и двамата си платиха скъпо, но всеки греши, всеки има право на поправка. Така че единият се завърна, другият ще чака. Аз не съм им простил, момчетата им простиха. Всеки греши, но по-малко да бъдат тези грешки в ущърб на отбора. След това трябва да се извиниш на момчетата, на ръководството, на доктора... Всеки греши в този живот, аз греша най-много, но намирам сили да стисна зъбите и когато трябва да се самодокажа.“

„Настроение има, желание трябва, повече труд. С един-два мача да измиеш срама, с това, което цяла година си го брал? Минали сме по този път, знаем, че не е лесно, но по-важното е да покажат, че трябва да се играе футбол. Ще искам пълна мобилизация от всички футболисти в оставащите 4 мача“, завърши Стоичков.