Селекционерът на България Станимир Стоилов изрази мнението си за представянето на Мондиал 2010 на съперниците ни в евроквалификациите Швейцария и Англия. Мъри смята че и ние бихме се представили на ниво, ако се бяхме класирали за ЮАР.

"Срещу Чили швейцарците не показаха нищо по-различно от мача с Испания, с изключение, че тук рано им изгониха човек. Изключително дисциплиниран отбор са", каза пред "Гонг" Стоилов, който в момента е на почивка.

"Това, което показва Швейцария, е наистина на едно много високо ниво. Централните нападатели Фрай и Нкуфо са на години и може би ще се откажат, но те имат други силни нападатели, които играят в Бундеслигата и те ще ги заместят в квалификациите. Очаквах срещу Чили да атакуват повече, но ранното изгонване на играч ги принуди да играят по-защитно", продължи Стоилов.

"Мисля, че Англия в последния мач ще натисне педала, за да спечели и да се класира. Англичаните трудно вкарват, но и трудно допуска гол. Те са изключително сериозен отбор. Ще стигнат доста напред в това първенство, въпреки че стартираха неубедително. Трябва им да победят Словения, за да се класират, а след това не мисля, че има отбор, който може лесно да ги отстрани в един мач. С играчи като Рууни, Джерард, Лампард, Тери, Бари и т.н. не можем да коментираме, че Англия е отбор, който не може да ни притеснява. Важно за нас е как ще изглеждаме. Англия ще изглежда добре. Важно е ние какво ще направим", сподели Мъри.

"Световното първенство е много интересно и се развива добре. Отборите не се затварят. Може би и климатът позволява добър ритъм на игра. Тимовете от Южна Америка се представят изключително добре, не само Бразилия и Аржентина, а и останалите състави, чието силно представяне до момента е изненадата за мен. Мисля, че ако се бяхме класирали, България нямаше да се срамува от представянето ни. По-трудно е да се класираш, отколкото да се представиш добре на Световното първенство", коментира още Станимир Стоилов. /БЛИЦ