Селекционерът на България Станимир Стоилов остана доволен от проверката с Русия, загубена с 0:1.

"Стана една добра проверка. Опитахме се през по-голямата част от мача да контролираме събития, на моменти се получаваше доста добре. Особено между 60-ата и 70-ата минута Русия не ни създаде никакви проблеми, а ние пропуснахме нашите шансове. Нещото, от което съм най-малко доволен, е резултата. Като игра и поведение на терена смятам, че добре се представихме", заяви Стоилов след мача в Санкт Петербург.

"В този двубой не знам дали Русия ни даде инициативата. Ние играхме с едно голямо самочувствие, добре контролирахме топката, стигнахме до нашите ситуации за гол. Жалко, че не успяхме да отбележим. В последните минути пак имаше неприятности пред нашата врата заради многото грешки, но смятам, че се получи добра и полезна проверка за нашия отбор", каза още пред "Гонг" Мъри.

Той коментира и дебюта на Илиян Мицански. "Игра 20 минути, трудно можем да дадем конкретни оценки, но се стара, имаше желание. Това е най-важното. Тази повиквателна за него бе да му дадем стимул, ако заиграе на ниво в Кайзерслаутерн, се надявам да намери трайно присъствие в националния отбор. България има нужда от всичките си добри футболисти", каза още Станимир Стоилов. /БЛИЦ