Футболистите на "Ботев" (Пловдив) заминаха за втория подготвителен лагер в Кипър. Отборът ще остане на Острова на Афродита зо 14 февруари, като ще изиграе пет контроли.

„На този етап селекцията ни приключи. Ако имаме някои изходящи трансфери, тогава можем да мислим за подсилване на някои позиции. Напуснаха ни шест човека, толкова и дойдоха”, заяви на заминаване Станимир Стоилов.

„Искам да сработим отбора максимално добре, да изградим по-добри взаимовръзки между играчите и не на последно място отборът да започне да печели мачовете с по-голяма увереност и самочувствие. Всички говорят, че резултатите в контролите нямат значение, но в крайна сметка аз искам да видя игра, която ще ни гарантира резултати, когато мачовете са под напрежение!”, добави специалистът.

„Твърде рано е да се дават оценки на новите попълнения. За Куртеан и Лукин съм сигурен, че дори и сега да започне първенството няма да имат разлика с останалите футболисти от нашия отбор. Доре и Бенга се включиха в подготовката в последните четири дни, а Хамза е само на два дни. Те тепърва ще влизат в отбора. Надявам се обаче, въз основа на техните качества по-бързо да усетят нашата игра и желанията, които имаме”, завърши Станимир Стоилов.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA