Новият старши треньор на Анортозис Станимир Стоилов заяви, че поемането на кипърския гранд е добро предизвикателство за него, отговарящо на амбициите му.

"Приемам поредното предизвикателство в голям клуб със стогодишно история. Ще се опитаме да влезем във финалната четворка и да спечелим Купата на Кипър", коментира пред "Гонг" Стоилов за целите и амбициите на Анортозис.

На този етап Цанко Цветанов е сигурен в щаба му, а утре е първата им тренировка в Кипър.

"Уговорката е да не споменавам детайли по договора си", добави Мъри за срока на контракта си, за който медиите в Кипър информираха, че е за година и половина.

"Ще обсъдим евентуално някой местен да помага. Ще имам още асистенти, голям щаб. Тук има и други треньори, които са с договори и ще останат на работа", обясни Стоилов.

"Това е добро предизвикателство, отговаря на амбициите ми", продължи специалистът, който ще води един от най-големите клубове в Кипър.

"Нямам търпение за първия мач, който е дерби срещу АПОЕЛ. Винаги съм обичал силните предизвикателства. Лига Европа е целта пред нас, защото аз обичам европейските мачове. И ако всичко е ОК – догодина титла за 100-годишнината", пожела си още Стоилов.

Той сподели, че една от целите му също така е да продължи успешната работа на българи в Кипър.

"Постигнах добри резултати в "Левски" и Литекс. И сега се радвам, че още един българин ще има възможност да работи в един от грандовете в Кипър. Доста треньори и играчи са работили тук, и аз не бива да отстъпвам нивото", завърши Стоилов. /БЛИЦ