"Ботев" (Пловдив) се разделя с вратаря Ернестас Шеткус. Новият наставник на тима Станимир Стоилов е вдигнал мерника на 27-годишния литовски национал. За раздялата на "канарчетата" с Шеткус се говори от няколко месеца, след като той така и не успя да оправдае гласуваното му доверие.

Шеткус направи поредица от грешки през есента, което сне доверието към него и той загуби титулярното си място за сметка на Христо Иванов. Преди обаче ръководството на клуба да седне на преговори с Ернестас за освобождаването му, "жълто-черните" искат да привлекат по-класен вратар, който да пази през пролетта. Вече стана ясно, че Станимир Стоилов иска национала Владислав Стоянов. Преговорите за привличането на 25-годишния страж на молдовския шампион Шериф (Тираспол) са на финалната права и се очаква да приключат успешно още преди Нова година. Иначе на стадион "Христо Ботев" имат и още един вариант за вратарския пост.

БЛИЦ припомня, че до момента тази зима "канарчетата" привлякоха един нов футболист - върнаха си Веселин Минев. Защитникът за последно игра в турския Анталияспор. Преди дни ви съобщихме и кой друг футболист не попада в сметките на Мъри. Младият нападател Станислав Костов се оказа ненужен в "Ботев" и по всяка вероятност ще бъде преотстъпен на втородивизионния Раковски за пролетния полусезон.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ