Селекционерът на националния ни отбор по футзал Иван Стоилов коментира пред БЛИЦ очакванията си преди старта на европейските квалификации. България е домакин на мачовете и е в група с Дания, Гибралтар и Гърция.

В първата среща в зала "Скаптопара" "трикольорите" се изправя срещу "червения динамит" от 18:30 часа тази вечер. Мачът ще бъде предаван директно по Канал 3. Амбициозният специалист Иван Стоилов разказа любопитни неща преди старта на важните срещи.

"Всички в отбора сме амбицирани да се представим добре. Взех момчетата, които са най-добре подготвени. Смятам, че разучихме добре противниците. Успяхме да се подготвим добре за кратко време. Горим от желание да успеем. Надяваме се на мощна подкрепа на феновете. В залата в Благоевград по традиция се събират доста хора, когато има футзал. Мачът днес с Дания е много важен и се надявам да тръгнем с победа", коментира Иван Стоилов пред БЛИЦ.

Селекционерът обясни и за формата на турнира - "Класират се първите тимове и най-добрия втори. Следващият кръг ще се проведе в Азербайджан, където евентуално ще бъдем в група с отбора на домакините, Белгия и Украйна. И трите тима са участници на предното Европейско. Азерите са пълни с бразилци, а украинците са постоянно в Топ 8."

"Разчитам на най-добрите в момента. Има повикан от Сърбия - Ален Алексов. Георги Герасимов пък играе в Норвегия и няма как да дойде за 10 дни в случая", обясни още Иван Стоилов.

Съставът на България за евроквалификациите по футзал в Благоевград:

Пламен Стойков – Черно Море – Мания
Димитър Петев – Черно Море – Мания
Георги Карагеоргиев – Гранд Про
Даниел Димов – Гранд Про
Костадин Иванов – Гранд Про
Исмет Хаджиев – Гранд Про
Филип Филипов – УНСС
Росен Дачев – УНСС
Стамен Арсов – УНСС
Христо Костов – УНСС
Йосиф Шутев – Левски София-Запад
Даниел Несторов – Левски София-Запад
Станислав Василев – Левски София-Запад
Ален Алексов – МФК Пирот (Сърбия)

Програма за турнира:

14 януари (сряда)
15:00 Гърция – Гибралтар
18:30 България – Дания  (пряко по Канал 3)

15 януари (четвъртък)
15:00 Дания – Гърция
18:30 Гибралтар – България

17 януари (събота)
17:00 Гибралтар – Дания
19:30 България – Гърция (пряко по Канал 3)