"Ботев" (Пд) замина с настроение рано тази сутрин за втория си подготвеителен лагер, който ще се проведе в Кипър. Треньорът на Станимир Стоилов коментира и предходния сбор на отбора.

"Всички момчета са здрави и мога да кажа, че нямаме сериозни проблеми. Има хора с известни оплаквания след успеха с 2:0 над Чавдар (Етр), но до ден-два всичко ще е наред. Радващото е, че играчите полагат усилия, но все още сме далеч от това, което аз искам да виждам от "Ботев".

Все пак във втората контрола играхме значително по-добре, но съперник бе млад тим от Б група и не може да бъде критерий. Нашата цел сега е да играем добър футбол, а не резултатите. Те също са важни, но когато се играе само за резултати, обикновено не се получава", разкри Мъри, след което бе помолен за коментар относно зимната селекция на „канарчетата”

""Ботев" (Пловдив) няма интерес към Гара Дембеле, не знам откъде идват тези информации. Относно Домовчийски, според мен Валери няма желание да играе в България. Той иска да продължи кариерата си в чужбина и аз го разбирам. На нас ни са нужни добри футболисти и няма срок, който да сме си поставили за привличането на такива. Ако ще и в последния ден да дойдат… важното е да намерим играч, който да вдигне нивото ни, а в бъдеще основно ще се опитваме да привличаме и развиваме хора от школата на "Ботев".

В момента тя не бълва таланти, както беше преди, но имаме желание, а вече сме направили и необходимите инвестиции до 2-3 години това нещо да бъде поправено. Сега виждате, че вече започваме да разчитаме на младите, защото реално двамата ни вратари са на по 17-18 години, а единият е от школата. Общо взето, ако момчетата от школата ни гледат на футбола с едното око, то ние, треньорите, ще ги гледаме с двете", допълни Стоилов.