Треньорът на “Ботев” (Пд) Станимир Стоилов коментира нулевото равенство с австрийския Адмира. Това беше последната контрола на "канарчетата" преди гостуването си на казахстанския Астана в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

"Стана изключително здрав мач. Направихме някои размествания в състава, за да видим всички играчи. Продължаваме да имаме проблеми в завършващата фаза и при отбелязването на гола. Надявам се, че в следващите дни ще коригираме тези порпуски. Трябва да разчитаме на индивидуалната класа на нашите футболисти, коментира Стоилов. - Не успяхме да изпратим човек да наблюдава мача между Астана и Иртиш, защото нямаше как толкова бързо да извадим виза. Ще наблюдаваме видеозапис на тази среща. Очаквам много тежък двубой срещу Астана. Това е изключително сериозен отбор. Имат много добри и интересни футболисти.

Надявам се нашият отбор да се представи на максимум. Астана има преимущество спрямо нашия отбор, защото казахстанското първенство е в 17-я си кръг. Тодор Неделев има леки проблеми и пропусна последните две контроли, но смятам, че се оправя. Анисе и Ромарио ще имат правото да играят в мачовете срещу Астана. За нас по-големият проблем е контузията и операцията на Иван Цветков."