Станимир Стоилов има нов помощник в "Ботев" (Пловдив), а също така и привлече футболист от "Б" група. При "канарчетата" се завърна Светослав Гърков, който ще отговаря за физическата подготовка на младите футболисти на клуба. Специалистът изгледа цялата тренировка на "жълто-черните" днес, която се проведе на стадион "Христо Ботев". 64-годишният Гърков е бивш старши треньор на "Ботев", а сега е кондиционен специалист. За последно той води "канарчетата" в периода 2006/2007 година, след което се запъти към Китай, където работи в Лю Джиан Ханджоу.

В днешната тренировка на "Ботев" участие взе крилото на втородивизионния "Раковски" Цветан Павлов. 26-годишният футболист, който от началото на пролетния полусезон има 4 гола в „Б” група, ще се подготвя пред погледа на треньорския щаб на „жълто-черните” в следващите седмици.

Първата тренировка на Павлов с "Ботев" не бе пълноценна, тъй като той се подготвяше на облекчен режим заради лека травма. Юношата на Марица е петият футболист на "Раковски", който има шанса да се готви с „канарчетата”, след като с неговия статус през пролетта са още преотсъпените Радослав Терзиев, Лазар Марин, Християн Казаков и Лъчезар Ангелов.

Групата на младоците в представителния отбор на заниманието включваше още юношите Боримир Карамфилов, Илиян Томковски, Рангел Джамбов и завърналият се от квалификациите с националния отбор до 17 години Владимир Айтов.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ