Септември София срази у дома Черноморец Балчик с 3:0 в мач от последния 34-и кръг на Втора лига пред погледа на Мъри Стоилов и се завърна в елита на българския футбол като втори в крайното класиране на Втора лига с 65 точки.

Столичани поведоха в 60-ата минута с гол на Йордан Йорданов, който с глава засече центриране на Жан-Пиер Да Силва. Четири минути по-късно Мартин Тошев от границата на пеналта покачи на 2:0. Тошев се разписа още веднъж в 71-вата минута и оформи крайното 3:0.

В същото време Марек Дупница завърши 0:0 с гостуващия Струмска Слава от Радомир и финишира трети с актив от 61 точки. Така Марек ще гостува на 14-ия в efbet Лига на бараж за място в елита. Съперник ще е някой измежду Пирин, Хебър и Ботев Враца.

Първенецът Спартак Варна се наложи над Спартак Плевен с 2:0 като домакин след голове на Александър Цветков в 27-ата и на Ахмед Ахмедов в 71-ата минута.

Бургаският Черноморец и Черноморец от Балчик, както и Марица Пловдив, и Бдин Видин останаха на последните четири места в класирането във Втора лига и изпаднаха от второто ниво на българския футбол.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВТОРА ЛИГА, 34 КРЪГ
Бдин Видин - Спортист Своге 4:3
Черноморец Бургас - Янтра Габрово 2:2
Дунав Русе - Литекс Ловеч 2:0
Марица Пловдив - Лудогорец II 1:1
Беласица Петрич - ЦСКА 1948 II 0:2
Добруджа Добрич - Монтана 0:2
Спартак Варна - Спартак Плевен 2:0

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ЛИГА

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!