Сериозни проблеми тормозят Пирин преди днешното домакинство на Ботев (Пловдив) в мач от 6 кръг на Първа лига. Част от футболистите на „орлетата“ пипнаха стомашен вирус и са под въпрос за сблъсъка с „жълто-черните“. Това са Стилиян Николов, Костадин Ничев, Орлин Старокин и младежкият национал Тони Тасев. Първият със сигурност пропуска двубоя, пише „Тема спорт”. Причината е, че бранителят, който бе ползван и като дефанзивен халф, получи контузия на петъчната тренировка. Николов има разтежение, което го вади от сметките на треньора Стефан Генов за двубоя.

Лекарският щаб на благоевградчани прави всичко възможно да вдигне на крака останалите трима, както и да не допусне разпространяване на заразата. Това е втора подобна епидемия в състава. Такава имаше и преди домакинството на ЦСКА. Въпреки това в онзи мач орлетата стигнаха до точка на "Христо Ботев". Сега Пирин се надява да прибави три към актива си срещу Ботев. В групата на Пирин попадна албанският нападател Ндуе Муйеци, който през седмицата бе уреден с работна виза. Почти сигурно обаче той няма да попадне в стартовата единайсеторка. От пейката може да стане голмайсторът на „орлетата“ Владислав Златинов. В последните два мача той бе резерва. Очаква се обаче да води атаката днес.

Даниел Златков, който само преди броени дни се завърна в Ботев (Пловдив), след като напусна Черно море, ще излезе титуляр за „канарчетата“. Треньорът на „жълто-черните“ Николай Киров включи в групата за днешния двубой и 17-годишния нападател Иван Кирев. Въпреки проблемите през последните две седмици след напускането на собствениците Румен Чандъров и Георги Самуилов футболистите на Ботев (Пловдив) са амбицирани да запишат победа над Пирин.

pirin.JPGПирин – Ботев (Пловдив)

Днес от 19:00 часа по Диема Спорт 2
Благоевград, „Христо Ботев“
Съдия: Георги Давидов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Пирин: Кр. Костов, Башлиев, Сандев, Ханс, Кощърна, Костадинов, Траянов, Тасев, Ст. Костов, Благов, Златинов
Контузен: Ст. Николов
Наказани: няма

Ботев (Пловдив): Г. Георгиев, Цв. Панов, Р. Терзиев, Д. Златков, Кикарин, Юсеин, Стенио, Неделев, Бризола, Ж. Паоло, Ив. Стоянов
Контузени: Балтанов, Н. Милев
Наказани: няма

Баланс: 52 мача, 14 победи за Пирин (Благоевград), 10 равенства, 28 победи за Ботев (Пловдив), г.р. 79:60 за Ботев (Пловдив)

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига