Стотици хора и поколения футболисти изпратиха бившия халф на Черно море Явор Георгиев в последния му път. Да си вземат последно сбогом с Яшката дойдоха Стефан Богомилов-Чечи, Петър Петров, Румен Димов, Валентин Станчев, Димитър Трендафилов, Енгибар Енгибаров, Пламен Тимнев, Марин Петров, Бойко Каменов, Пламен Панайотов и други.

Явор Георгиев е един от петимата загинали в зверската катастрофа на автомагистрала "Хемус" преди дни. Заедно с него във варненското "Пежо" почина и Боби Румънеца, който също е познат във футболните среди в морската столица. Съпругата на Боби - Нели, е настанена в реанимация на болница с опасност за живота.

39-годишният Явор Георгиев е бивш футболист на Черно море в периода януари 1997 - юни 2002-а. С футбола започва в Спартак, а после е ритал и за Девня. В последните години се изявяваше редовно в мачовете на ветераните на "моряците". Боби Румънеца пък бе приятел с много футболни хора в града.

Три часа след погребението на Яшката бивши играчи се поклониха и пред тленните останки на Боби Румънеца в "Свети Никола". Сред тях бяха Божил Колев и Димитър Трендафилов.

"Бяхме много близки с покойния баща на Боби. Жалко, че и той си отиде толкова рано, по толкова нелеп начин", заяви за "Народно дело" Божил Колев. /БЛИЦ

Екипът на БЛИЦ изказва съболезнования на близките на Явор Георгиев и Боби Румънеца