Вратарят на Черноморец Стоян Колев е № 1 в европейските елитни дивизии по поредни минути без допуснат гол. Става дума за серия, която все още не е завършила. 36-годишният страж, който бе с повиквателна за мача на националния отбор с Унгария, вече 825 минути е със “суха мрежа” в “А” група.
 
За последно Колев получи попадение във вратата си в родния елит на 25 септември 2011 г., когато в 75-ата минута Николай Божов донесе на Славия победата с 3:2 в Бургас. След това Черно море, “Левски”, “Ботев” (Враца), Миньор, Литекс, Лудогорец, Локомотив (София), Монтана и ЦСКА не успяха да пробият стража на “акулите”.
 
Постижението на Колев за момента му отрежда шесто място във вечната ранглиста на “А” група по поредни минути без попадение във вратата си. Ако в следващия кръг запази вратата си суха срещу Локомотив (Пловдив), стражът на Черноморец ще измести от четвъртото място Евгений Хмарук, който докато бе в ЦСКА има серии от 885 и 884 минути.
 
В момента в първите дивизии на европейските шампионати няма вратар с по-дълга все още действаща серия без допуснат гол. Единственият страж, който бие Стоян Колев по този показател е Микеле Аркари от Бреша. Вратарят на втородивизионния италиански тим е със суха мрежа точно 900 минути. За последно той получи гол от румънския халф на Бари Адриан Стоян на 11 декември 2011 г. при загубата на Бреша с 1:3 в Серия "Б".
 
НАЙ-ДЪЛГИТЕ СЕРИИ БЕЗ ДОПУСНАТ ГОЛ В “А” ГРУПА
1.Стоян Йорданов (ЦСКА) – 1202 минути
2.Димитър Иванков (“Левски”) – 1100 минути
3.Румен Горанов (Локомотив София) – 1010 минути
4.Евгений Хмарук (ЦСКА) – 885 минути
5.Евгений Хмарук (ЦСКА) – 884 минути