И след срамната загуба от Хебър в "Надежда" Стойчо Стоев реши да се скатае зад гърба на шефовете и да не поеме отговорност.
 
Опитният наставник потърси вината за поражението от футболистите и ги нарече "длъжници", обяви играта на водения от него отбор за безидейна, но не спомена и дума за собствената си съпричастност към кошмарния старт на първенството.
 
Достойно е Стоев да излезе пред локомотивската общественост и да признае, че сам носи вина за провалената селекция. Президентът на "железничарите" Иван Василев даде пълнен карт бланш на Стойчо, за да избере състезателите си. Стоев, обаче не успя да привлече нито един футболист, въпреки че е предвождал Левски, Лудогорец и Арда. Наложи се да търси подкрепа в ръководството и я получи безрезервно.
 
Ръководството предложи на Стоев талантливи играчи като Ангел Бастунов, Стефан Велев, Ками, Охене и Октавио, който остави отлични впечатления сред привържениците на Локо преди две години, когато стана и голмайстор. Стойчо, обаче каза, че нито един от тях не се вписва в плановете му.
 
 
Тогава шефовете посегнаха към чужденците и започнаха преговори с талантливи млади португалци и бразилци. Треньорът, обаче отряза и тях, нищо, че единият от състезателите сега играе в първенството на Словения и бележи гол след гол. Странно е и решението на Стоев да отхвърли преди два месеца Симеон Мечев, а преди седмица да го потърси на пожар.
 
По време на тренировките футболистите се оплакват, че няма никакво настроение и позитивен дух.
 
Така, че е добре следващия път, в който Стоев излезе пред камерите да спре да мрънка, а да признае неговата отговорност за слабите резултати. Няма нищо лошо човек да каже, че е сбъркал, футболът е пълен с неудачи. 
 
Не е честно президентът на Локомотив Иван Василев, който измъкна отбора от тинята и го вкара отново в елита на българския футбол да поглъща незаслужени порции отрова, а други да се снишават докато дойдат по-добри времена.
 
На този фон прави впечатление самочувствието и увереността, която Любо Пенев вдъхна на Хебър - отбор с далеч по-скромни традиции, успехи и бюджет от столичния Локомотив.
 
Добре е Стоев да наблюдава старанието и професионализма, с които Пенев подготвя тима си и как винаги поема отговорност, когато е сгрешил.
Димитър Апостолов

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!