Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов отказа да коментира бившия спортен директор в клуба Драголюб Симонович. Както е известно, сърбинът зачеркна треньорската кариера на Екзекутора на Ливърпул и го нарече пожарникар.

"Нужно ли е да коментирам Дуци Симонович? Атаки срещу мен винаги ще има. И от едни, и то други. Свикнaл съм вече. Какво трябва да говоря за него. Визитката на кариерата ми сама показва кой съм. Виждаше се през сезон 2002/03 и 2007/98 как отборът игра. Пожелавам му успех, ако стане някъде треньор. И да гледа футбола, който искаше от 21.45 часа. Така че Дуци, муци и компания да си гледат работата. Резултатите са в миналото. Защо не питат как сме победили Локомотив в Пловдив? Никой не се интересува", започна коментарът си Стойчо в интервюто си пред Канал 3.

Наставникът отново заяви, че поема цялата отговорност за проваления сезон, защото второто място не приляга на клуб като ЦСКА.

"Винаги съм поемал отговорност за работата, която върша. Пак искам да се извиня на феновете за това, че не спечелихме титлата. Целта пред екипа ми беше да вдигнем отбора и да станем шампиони. Не ни стигна обаче само една точка. Благодаря на хората, че ни подкрепяха. Така трябва да бъде в добри и в лоши дни. Поемам отговорността за провала.  Основният ни проблем беше късата скамейка. Не искам да се връщам назад. Допуснахме много грешки. Може би възловият двубой беше този в Перник. Единственият двубой, в който не играхме така, както трябва. И не отделни единици, а всички бяха под нивото си. Но така е трябвало да стане.  И не само ще ги защитавам, а им и благодаря за това, което направиха. Хвърлиха се в боя и дадоха, колкото могат. Постигнахме колкото можахме. Независимо, че второ място е провал за клуб като ЦСКА. Директивата беше стратегия - игра на думи. Нямам против Левски, но до последния мач реших да действам така. Всичко, което съм казал, е било много добре планирано и премислено. Знам какво говоря, когато говоря."

Младенов сподели и мнението си за селекцията. Той се надява до лагера в Холандия вече всичко около новите попълнения да бъде ясни.

"Желанието ми е Тодор Янчев да остане, той също го иска. До колкото знам е разговарял с ръководството. Не мога да кажа какво Христо Янев се е разбрал с шефовете. За мен е по-важно един играч да се чувства добре, за да мога да го използвам максимално. Не мога да кажа и кого ще освободим. Разговарял съм с 90% от хората. Едва след като се видя с всички, ще мога да съобщя каквото и да е. Сигурно е, че до лагера в Боровец този въпрос ще бъде разрешен. Аз няма как да определям трансферната политика на клуба. Като ме попитат искам ли някого казвам. Щях да се радвам, ако на разположение бяха играчи на Литекс. Много добри момчета има там, но нещата не се получиха. Гриша Ганчев е един от малкото футболни шефове, което разбират от играта и от бизнес. Трябва да се разбере, че ЦСКА е марка и тя продава успешно.

Шеридън се завръща. Гледах му няколко мача и ми хареса. Ако беше при нас през пролетта, щеше да ни помогне много. Истината е, че собствениците са го забравили, така ми казаха. Сега ще му дадем шанс, защото не е лош футболист. Пък е и наш състезател."

Стойчо Младенов поздрави конкурентите Лудогорец и Левски. Той се изказа много позитивно за спортния директор на "сините" Иво Тонев, който според него е в Топ 3 на най-добрите ръководители в българския футбол. Специалистът даде за пример как се работи за бъдещето със собственика на шампиона на България - Кирил Домусчиев.

"Хората знаят отношението ми към Левски. Не мога обаче да не кажа, че с Иво Тонев начело клуба го очакват само хубави неща. Той се е доказал като ръководител. За мен се нарежда след Вуцов и Орманджиев. Левски не искам да ги коментирам. Всеки си гледа собствената къща. От другата страна е примерът Лудогорец. Кирил Домусчиев е амбициран човек, запознах се с него преди мача с ЦСКА. Той ще продължи да работи за благото на футбола. Там нещата ще вървят възходящо. Ние тепърва имаме да подобряваме условията за работа и да изградим отбор, с който да се борим за титла. А за тези процеси са необходими качествени хора."

Специалистът за пореден път призова да се спрат въпросите за пари.

"Уважавам собствениците. Те правят всичко възможно, за да запълват дупките. Виждате какво се случва. Не сам при нас има проблеми. В Португалия се е случвало да не получават заплати 8 месец, но футболистите са продължавали да играят. Работил съм още в Африка и Азия. И мога да заключа, че в Европа е най-трудно. Стига сме говорили за пари."